Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Tíz jel, amely arra utal, hogy az online társkeresés neked való

Írta: Verticordia, Dátum: 2015-10-21 13:59:55, Rovat: Egyéb Címkék: online randizás, randizás

Még nem vagy biztos abban, hogy az online társkeresést neked találták ki? Akkor nézzük meg, mennyire jellemző rád a következő 10 pont. Ha legalább 6-7 stimmel, valószínűleg jó helyen jársz.

Tíz jel, amely arra utal, hogy az online társkeresés neked való

1. Már magad sem tudod, mikor flörtöltél legutóbb? Pedig valld be, hiányzik. Nem kell sokmindenre gondolni, az az érzés, hogy tetszel valakinek, és ennek jelét is adja, nagyon fel tudja dobni a napod. Nos, mikor volt ilyenben részed? Ha már nem tudod felidézni, akkor itt a helyed: mert a társkeresőn bőven akad majd alkalmad a flörtölésre - virtuálisan, és ha bátor vagy, élőben is.


2. Nincs kivel elmenned hétvégén? Vagy kizárólag a gyerekeiddel, vagy a haverjaiddal/barátnőiddel jársz programokra? Bárokban, szórakozóhelyeken ismerkedni nem a te stílusod, vagy húsz éve az volt, de most már se időd, se kedved, se olyan bár nincs, ahová szívesen elmennél? Akkor az ilyen helyeken való felesleges lézengés és hiábavaló szemezési próbálkozások helyett körülnézhetsz a társkereső adatbázisában is. Lehet, hogy nemsokára lesz kivel tölteni a szombat estéket. Meg a többit is. 


3. A barátaid ezer éve ugyanazok, és a köreitekbe soha nem érkezik új ember? Ha jársz is társaságba, a baráti köröd jó ideje nem változik, mindenkinek van partnere, vagy akinek nincs, az neked nem jön be? Aki bejönne, annál már kudarcot vallottál, és azóta egyébként is férjhez ment/megnősült? Tizenévesen, huszonévesen még van esély baráti körön át ismerkedni, de ahogy múlnak az évek, úgy válnak ezek a társaságok állandóvá, új tagok legfeljebb akkor bukkannak fel, ha az állandóak kívülről behozzák a partnereiket, vagy a gyerekeik csatlakoznak. Onnan tehát nem számíthatsz megoldásra, de online mód könnyen megismerkedhetsz valakivel, akit majd szívesen befogad a baráti köröd is.


4. Ha tetszik valaki, szinte biztos, hogy már foglalt? Főleg akkor jellemző ez, ha már elmúltál harminc - szinte soha nem találkozol olyanokkal, akik függetlenek, vagy, ha igen, akkor sem tudhatod róluk, hiszen ezt elég ciki megkérdezni. Mielőtt beleszeretnél valakibe, aki csak azért nem viseli a jegygyűrűjét, mert utálja az ékszereket, inkább olyanokkal próbálkozz, akik biztosan (vagy legalábbis nagy valószínűséggel) nem foglaltak és nyitottak egy új kapcsolatra. És őket a társkeresőkön találod meg.


5. Nem csak sátoros ünnepek idején akarsz randizni? Mióta elváltál /különváltál a korábbi partneredtől, randiztál egyáltalán? Próbálkoztál-e valakinél hiába, vagy visszautasítottál-e valakit? Ha nem találkoztál senkivel jó ideje, akkor ez mitől fog belátható időn belül megváltozni? Talán attól, hogy elkezdesz keresgélni egy társkeresőn, levelezel, és pár napon belül személyesen is megismerkedsz az illetővel? Persze senki nem garantálja, hogy mindjárt sikered lesz, de már az is pozitív, hogy belekerülsz a körforgásba, és randitapasztalatokat szerzel. 


6. Már a barátaid gyerekei házasodnak, de neked nincs kivel elmenned az esküvőre? Legfeljebb a gyerekeidet viszed, akik a kortársaikkal ismerkedhetnek? Egyáltalán: bárhová is hívnak, nincs kedved elmenni, mert belefáradtál, hogy azt kérdezgessék, van-e már új kapcsolatod, és egyáltalán, miért kellett elhagynod azt a kedves pasit/nőt, akivel együtt éltél? (Vagy miért hagyott el ő?) A családi ebédek kínosak, a rokonság sajnálkozik... Nos, mindennek nem kell így maradnia, ha elkezdesz online ismerkedni. Persze nem arról van szó, hogy esküvőkre keresnél partnert, annak nem lenne sok értelme, de ha van kivel beszélgetni egy ilyen eseményen (is), az nem hátrány.


7. Nem hogy szórakozóhelyre, de a sarki kávézóba se jutsz el emberi időben? Egyszerűen nem fér bele az életedbe, hogy offline ismerkedj? Vagy alkalmas szórakozóhely nincs a közeledben, mondjuk kistelepülésen élsz, vagy olyan munkarendben dolgozol, hogy este nem tudsz elszabadulni? A munkáddal kapcsolatosan viszont nem ismersz meg új embereket, illetve házinyúlra jól megfontolt érvek alapján inkább nem lőnél? Az online profilok a leglehetetlenebb időkben is elérhetők, és sokszor hasonló helyzetben lévő társkeresőkkel futhatsz össze a neten akár az éjszakai órákban, akár napközben, amikor neked éppen megfelel. Az is hamar ki fog derülni, hogy az időbeosztásotokat össze tudjátok-e egyeztetni. 


8. Eleged van a rossz kompromisszumokból, az összeegyeztethetetlen stílusból, életmódból, abból, hogy szinte semmit nem csináltál szívesen a partnereddel közösen, mert teljesen más volt az érdeklődési körötök, és az első időszak után már magatok sem tudtátok, hogy mi hozott össze benneteket? Az online ismerkedés során a hozzád nem passzoló mániákkal, szokásokkal rendelkező embereket is kiszűrheted, hamar kiderül, hogy valakivel tudsz-e beszélgetni, nem homályosítanak el mindent a hormonok, mint egy IRL ismerkedésnél, ahol sokszor az nem derül ki csak, hogy hosszabb távon van-e egymásnak mondanivalótok. Persze, a hormonok is szerephez jutnak, de addigra már sokmindent fogtok tudni egymásról, amit hagyományos úton nehezebb kideríteni.


9. Félénk vagy, visszahúzódó, nehezen szólítasz meg idegeneket, nem tudod felhívni magadra a figyelmet egy nagyobb társaságban, inkább a sarokba húzódsz, és arról fantáziálsz, hogy milyen jó lenne otthon lenni? Nem vagy valami profi abban, hogy a többiek testbeszédét dekódold és észrevedd, vajon most tényleg flörtölnek-e veled, vagy csak képzelődsz? Nagyszájú barátok, barátnők között szürke egérnek érzed magad, és hiába vagy nagyon érdekes személyiség, társaságban nem érvényesülsz? Az online társkeresés esetén előnyökkel indulhatsz, ha írásban jobban átjön a stílusod: nem kell senkit túlkiabálnod és megharcolnod a figyelemért. Egész más eszközökkel hódíthatsz, és csak akkor kell kimerészkedned a "vadonba", ha már napok vagy hetek óta ismerkedsz a potenciális partnereddel. Nem lesz ott más, csak ti ketten: és lehet, hogy ezekben a helyzetekben vagy a legszellemesebb. Akkor bizony pont neked találták ki az online társkeresést. 


10. Eleged van a barátaid, rokonaid kísérleteiből, hogy összehozzanak valakivel? Ha egyáltalán olyan rendesek a barátaid, hogy ilyesmivel próbálkoznak, biztos fontos vagy nekik, de ettől még nem valószínű, hogy az ötleteik tetszenek akár neked, akár azoknak, akiket összeboronálnának veled. Sok-sok kínos pillanat, perc és óra telhet el ilyen kényszeredett helyzetekben. Nem kell mások ízlése alapján randiznod, mikor annyi lehetséges jelölt van a társkeresőn. 

Nos, hány pont illik rád? Itt a helyed?