Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

A túl korai lelkesedés buktatói


Írta: Verticordia, Dátum: 2016-02-28 19:44:14, Rovat: Egyéb

Ha valaki újonnan érkezik az online társkeresés világába, és egyébként sincs sok tapasztalata a neten alakuló kapcsolatok terén, szinte biztos, hogy előbb-utóbb beleesik a túl korai lelkesedés hibájába. Az ember végigpörget x számú adatlapot, elkezd levelezni, csetelni n számú jelölttel, akiknek nagy százalékáról azonnal kiderül, hogy nem jöhetnek szóba, és mikor végre olyasvalakivel keveredik beszélgetésbe, aki neki valónak látszik, a sok hiábavalónak tűnt próbálkozás után hajlamos hamar elragadtatni magát, és túlságosan is a látszat alapján ítélni.

Tovább olvasom

Szinte sose késő újrakezdeni (Szex és nyugdíj)


Írta: Verticordia, Dátum: 2016-02-17 09:48:27, Rovat: Egyéb

Ennél őszintébb női regényt (vallomást, önéletrajzi kötetet) keveset olvastam életemben: Jane nem játszmázik, nem szépíti meg a valóságot, nem tesz úgy, mintha a társkeresés érett korban (na jó, ő már az érett koron is túl fogott bele) egyszerű és zavarba ejtő, kínos, sőt, keserű pillanatoktól mentes lenne. Hogy is lehetne az, főleg, ha az ember lánya több évtizedet hagyott ki, emberemlékezet óta nem volt férfival és csak ilyen szép korban jut eszébe.

Tovább olvasom

Miért más 50 felett randizni?


Írta: Verticordia, Dátum: 2016-02-10 19:28:02, Rovat: Egyéb

Vajon az 50 feletti generáció hány százaléka randizik? Gondolok most itt az egyedülállókra és elváltakra. A Today felmérése szerint, amely persze nem a hazai állapotokat tükrözi, de így is érdekes adat, mindössze 17%-uk veti bele magát a társkeresésbe. 17% nagyon-nagyon kevés! Mégse 70, 80 éves emberekről van szó, hanem olyanokról, akik még erejük teljében vannak, és rengeteg év áll előttük, ha egy kicsit is vigyáznak magukra. A maradék 83% vajon tényleg magányosan akarja eltölteni a hátrelévő életét, vagy a véletlen találkozásokban bízik?

Tovább olvasom

Válni vagy maradni? Hosszú távú hatások


Írta: Verticordia, Dátum: 2016-02-05 09:34:38, Rovat: Egyéb

Talán meglepő, de ahhoz képest, hogy mindenki a válások magas aránya miatt siránkozik, a valóságban még ez az arány is kicsi ahhoz képest, hogy mennyien élnek valóban boldog házasságban. Dana Adam Shapiro felmérése szerint például a házasságoknak csak sovány 17%-a igazán boldog, ehhez képest csaknem kétharmaduk hosszú távon mégiscsak fennmarad. De ha még a felük felbomlik is, a boldogtalan kapcsolatban ragadók száma így is nagyon magas.

Tovább olvasom