Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Miért ne áraszd el új ismerősödet információkkal?


Írta: Verticordia, Dátum: 2016-06-30 10:00:00, Rovat: Egyéb

Nem egy alkalommal találkoztam (vagy végül nem is találkoztam, csak leveleztem) olyan emberrel, aki túl sokat és túl gyakran mesélt önmagáról. Valósággal elárasztott információkkal, amelyek között rengeteg teljesen irreleváns, engem abban a fázisban még nem érdeklő adat is volt.

Tovább olvasom

Érdemes-e párhuzamosan többekkel ismerkedni?


Írta: Verticordia, Dátum: 2016-06-24 10:32:13, Rovat: Egyéb

Nincs semmi okunk rá, hogy elköteleződjünk egy még totálisan képlékeny, ismerkedési fázisban, akár egy-két randevú után sem, hiszen ekkor még nem lehet tudni, mi lesz az egészből, ez még az a szakasz, amelyben egyik pillanatról a másikra szem elől veszthetjük egymást. Hirtelen, magyarázat nélküli eltűnéseknek szinte mindannyian ki vagyunk téve, tehát minél óvatosabban hagyjuk magunkat belevonni a kezdeti fázisban, annál kevésbé fogunk sérülni, ha a reményeinkből semmi nem lesz.

Tovább olvasom

Csak a saját ligánkban játsszunk?


Írta: Verticordia, Dátum: 2016-06-14 10:20:17, Rovat: Egyéb

Azt, hogy ki milyen ligába tartozik a társkeresési "piacon", első megközelítésben a fizikai jellemzők alapján szokták megítélni, pedig a dolog nyilván sokkal összetettebb. Nem csak a szimpla fizikum, az arc szimmetriája, a test szépsége számít (és persze az sem egységes, hogy ki mit tart szépnek, kívánatosnak, bár vannak általánosan elfogadott paraméterek), hanem az is, hogy ki milyen intellektust és társadalmi pozíciót sugároz az öltözködésével, viselkedésével, esetleg a kocsijával vagy a biciklijével.

Tovább olvasom

Korlátolt felelősségű kapcsolat


Írta: Verticordia, Dátum: 2016-06-10 10:00:00, Rovat: Egyéb

Általában azt gondoljuk, hogy aki társat keres, az a teljes átadásra vágyik, vagyis azt szeretné, ha ez a bizonyos társ az élet minden területén partnere lenne, nem csupán a szabadidejét töltené vele, és nem csak akkor jelentkzene, ha épp olyanja van. De léteznek emberek, akik nem vágynak erre a teljességre, mégis szenvednek a magánytól - a társkapcsolatnak csak bizonyos, korlátozott mértékét tudják/akarják befogadni, és ha a történet komolyabbá válik, az már szorongást kelt bennük.

Tovább olvasom

A múltat végképp eltörölni? Tagadjuk-e meg korábbi szerelmeinket?


Írta: Verticordia, Dátum: 2016-06-01 09:37:09, Rovat: Egyéb

Aki frissen szerelmes, az szeretne mindent elmesélni a kedvesének, és minél több van már mögötte, annál több elmesélni valója is lesz. A gyerekkor, a fiatalság kalandjai, az első reménytelen szerelem, az első szexuális tapasztalat, az első fontos kapcsolat, az első viszonzott szerelem - ha volt ilyenben része egyáltalán -, a házasság, annak válsága, a válás, a válás utáni újrakezdés - hónapokig mesélhetünk egymásnak anélkül, hogy ráunnánk, mert ha szerelmesek vagyunk, mindent tudni akarunk, minden kis jelentéktelen dolgot is...

Tovább olvasom