Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Hat dolog, amin (valószínűleg) javíthatnál a profiloddal kapcsolatban

Írta: Verticordia, Dátum: 2015-10-07 22:06:15, Rovat: Egyéb Címkék: bemutatkozó szöveg, profil, profilkép, tippek

Nem kapsz üzeneteket? Nem válaszolnak a leveleidre? Nem lehet, hogy a profiloddal van gond? Íme, hat tipp arra, hogy miként lehetnél sikeresebb.

Hat dolog, amin (valószínűleg) javíthatnál a profiloddal kapcsolatban

Ha nem válaszolnak az üzeneteidre, illetve nem írnak rád, akkor lehet, hogy a profilodon is van mit javítani. A minimalista stílus lehet érdekes más szövegkörnyezetben, de egy társkereső profil esetében inkább ne ezt válasszuk!

Miket érdemes csekkolnod?

1. Vajon mennyire vagy vonzó a fotón, amit feltettél magadról?

Mindig meglep, hogy vannak emberek, akik pocsék fotókat tesznek fel profilképként. Végül is nem akkora truváj jó képet csináltatni, nem kell hozzá profi fotós, elég egy megbízható barát, barátnő, vagy akár a gyereked, aki szívesen lefotóz ebből a célból (ez alkalmat adhat egy jó kis viccelődésre, és beszélgetésre arról, hogy miért is keresel most társat)… De az önkioldót is feltalálták már jó régen. A szelfit viszont nem javasolnám, hacsaknem szelfibottal… A szimpla szelfin a legtöbb ember hülyén néz ki. Ha van olyan képed, amelyből csak egy részletet szeretnél feltenni, ajánlanám a képszerkesztő programokat, az Irfan View segítségével például még jópofa effektekkel is megfűszerezheted a dögunalmas fotókat.

Érdemes egy arcképet és egy egész alakosat is feltenni, főleg a férfiak fárasztják a nőket az egész alakos fotók miatt, ha nincs fent, akkor majd kérnek külön. Szép környezet, vidámság, mosoly, könnyedség, nem túl kihívó öltözék… Ha ez mind megvan, akkor nagyobbak lesznek az esélyeid.

 

2. Nem untatod halálra az olvasókat a bemutatkozó szövegeddel?

Olvass el pár bemutatkozást, kábé tízből meglesz, hogy mi az átlag. Nos, te ne ilyet írj! Ha pont ugyanazt a jellegtelen szöveget írod, mint a többiek, akkor mégis, mitől leszel érdekes? Persze az unalmas bemutatkozásnál már csak az a rosszabb, mikor valaki odaírja, hogy Most nem jut eszembe semmi… Ha nem jut, akkor még nincs itt az ideje, hogy partnert keress… Mert a többieknek se fog semmi az eszükbe jutni. Ha nagyon nincs ötleted, mit írhatnál, kérdezd meg a barátaidat, férfiak esetében inkább megbízható nőismerőst, mert más férfiaktól legtöbbször csak ugratást lehet remélni.

Kifejezetten üdítő, ha nem veszed magad túl komolyan a bemutatkozásban, de azért ne is hülyéskedd el teljesen.

 

3. Nem az exedről és a szerelmi csalódásaidról szól a bemutatkozásod, és nem ekézed a többi, ellenkező nemű felhasználót?

Persze, ezen az oldalon mindenkinek van múltja, de erről később is beszélhetsz, a lehetséges partnerek elsősorban nem arra kíváncsiak, hogy eddig hányan törték össze a szívedet. Arra meg főleg nem, hogy általánosítva mit gondolsz a többi, ellenkező nemű társkeresőről, csak, mert volt néhány rossz tapasztalatod. Egyrészt lehet, hogy a rossz tapasztalatok létrejöttében neked is lehet némi felelősséged, másrészt mindenkit idegesít, ha a nemi hovatartozása alapján felette is pálcát törnek… Szóval ezzel senkit nem fogsz bevonzani, legfeljebb a mazochistákat.

 

4. Nem túl rövid/hosszú a rólad szóló szösszenet?

Ha túl röviden írsz, akkor nincs az egésznek információértéke. Ha túl hosszan, akkor a szövegmennyiség elijeszti az érdeklődőket. Pár sor éppen elég lesz, nem kell litániákat írni, és főleg nem kell telepakolni a bemutatkozást idézetekkel, cukiságokkal. Az élettörténetedet se próbáld elmesélni, arra ráérsz majd az első vagy második vagy sokadik randin, esetleg a nászúton.

 

5. Ugye, nem a gyerekeidről áradozol folyamatosan?

Sokatoknak van gyerekei, és természetes, hogy említés szintjén ők is szerepelnek a profilotokban, de ennél több tényleg nem kell: itt nem szülőként vagytok jelen, hanem nőként/férfiként. Nem az tesz vonzóvá az ellenkező nem előtt, hogy mennyire klassz anya, illetve apa vagy, ez is fontos, de első körben azért nem ez lesz mérvadó. Különben sem az számít, hogy mit mondunk magunkról mint szülőkről, hanem az, hogy mi jön le a viselkedésünk alapján. Semmiképp ne írd a bemutatkozásba, hogy apát/anyát keresel a kis drágának – ez elég ijesztően hat. Ha már itt tartunk: a profilképen se szerepeljen gyerek, az csak rólad szóljon.

 

6. Nem küldesz nagyon béna üzeneteket?

Ha ez első üzenet semmitmondó, humortalan, túl rövid vagy túl hosszú, egyszerűen csak béna, akkor nem igazán remélheted, hogy komolyan veszik. Legyen egy jól kidolgozott, állandó bevezető rész (ha nem akarsz mindig teljesen új levelet írni), és egy második, amelyet a célszemély profilja alapján fogalmazol meg. Így nem kell mindig a nulláról indulnod, de a másiknak se lesz az az érzése, hogy a levelednek semmi köze hozzá, és gépiesen mindenkinek ugyanazt küldöd el.

Két 3-4 soros bekezdés éppen elég is első levélnek. Legyen rendes megszólítás, elköszönés és aláírás, ahogy a suliban tanultad. Ezeket később, ha már belemelegedtetek a levelezésbe, akár el is hagyhatod, bár egy szívhez szóló megszólítás mindig jó bevezetés. Viszont túl korán nem érdemes bizalmaskodni. Nők is kezdeményezhetnek persze, de ez kicsit nehezebb: szinte mindig benne van némi mentegetőzés, mert nem ez a kapcsolatteremtés hagyományos útja. De nem mindig válik be, ha csak várjuk a sültgalambot, úgyhogy legyünk aktívak!

Ha komolyan érdekel valaki, akkor válaszolj minél hamarabb, ne fektesd leveleket napokig. És igyekezz olyan válaszokat írni, amelyek minél hamarabb viszontválaszt generálnak, mert kérdések vagy kissé provokáló megállapítások vannak bennük (persze nem durva provokációra gondolok). Akár be is iktathatsz egy fix időpontot, amikor megválaszolod a leveleidet, de ne hagyd puszta lustaságból elhalni a kapcsolatot.


Sok sikert!