Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Miért jó egyedülálló anyákkal randizni?

Írta: Verticordia, Dátum: 2015-06-28 14:07:50, Rovat: Egyéb Címkék: egyedülálló anya, elvált anya, gyermekes nő, randizás

Az újrakezdő nők egy jelentős része anya is – és mint ilyen, egészen más tapasztalatokon van túl, illetve más az életstílusa, mint azoké, akik gyermektelenül jönnek ki előző kapcsolatukból.

Miért jó egyedülálló anyákkal randizni?

Persze az elvált, illetve egyedülálló anyák csoportja sem homogén, de léteznek olyan tulajdonságok, amelyek többé-kevésbé mindegyikükre jellemzőek, a helyzetükből adódóan ez nem is lehet másképp.

Mégis mi az, amiben olyan különlegesek, és miért lehet jó ötlet egy férfi számára, ha ilyen asszonnyal ismerkedik?

Egy nő, aki egy vagy akár több gyereket nevel, általában sokkal kevésbé akad fenn felnőttekkel kapcsolatos dolgokon, mint azok, akik csak saját magukért felelnek. Nem engedheti meg magának, hogy finnyás legyen és kényeskedjék (hacsak nem milliomos férje volt, aki most is tartásdíjat fizet neki), hozzászokott a váratlan helyzetekhez, az apróbb és nagyobb balesetekhez, és nem vágja a földhöz szinte semmi… Mivel az élete kihívások sorozata, megtanult nagylelkű lenni, és nem sokat kukacoskodni. És bizonyos, felnőtt férfihoz kevésbé méltó, mégis vicces csintalanságokon inkább csak mosolyog, mint hogy felháborodna rajtuk. Ha saját gyerekeihez ért, akkor a férfiak kisfiús oldalával is tud majd mit kezdeni.

Az egyedülálló anya roppant gyakorlatias és találékony. Megszokta, hogy mindenért ő felel és mindenre figyelnie kell, és, hogy megoldja a felmerülő problémákat. Nem ritka, hogy némi barkácsolási hajlandóságot is kifejleszt magában, de az biztos, hogy ért valamennyire a pénzügyekhez, és tudja, hogy mikor mit hogyan kell elintézni. Ha egy férfi gyenge, tőle mindenben függő nőt keres, akkor a gyerekét egyedül nevelő asszony biztosan nem lesz jó választás a számára, de ha éppen, hogy imponál neki egy nőben az erő, a határozottság és a gyakorlatiasság, akkor nagyon is jó választás lehet egy ilyen asszony.

Az ilyen nő általában független személyiség, aki nem azért keres partnert, hogy az majd jól eltartsa vagy helyette gondolkodjon. Sok férfi fél attól, hogy anyagilag ki akarják használni, ha azonban olyan nővel randizik, aki egy vagy több gyereket is képes eltartani (jó, hogy némi tartásdíj is segít, de általában nem a tartásdíj adja a bevétel oroszlánrészét), akkor megbizonyosodhat arról, hogy mennyire takarékos, vagy költekező, mennyire önálló vagy függő természet az illető. Nem mellesleg az is könnyen kiderül, hogy az illető az előző férjét kihasználta-e valaha, és ha egyértelmű nem a válasz, akkor nagy esély van rá, hogy egy következő partnerrel se fogja ezt tenni.

Ha valaki attól félne, hogy az egyedülálló anyák túl kemények, nos, lehet, hogy van ilyen oldaluk is, de legtöbb esetben nagyon tudnak szeretni, és vágynak a szeretetre. Azok, akik gyakorlatilag apa nélkül nevelték eddig a gyerekeiket, és akiket soha nem szerettek szerelemmel, biztos küzdenek némi bizalomhiánnyal, és talán már nem is mernek abban reménykedni, hogy valaha rájuk talál a szerelem, de ha egy férfi őszintén és kitartóan udvarol nekik, akkor valóságos csodát élhetnek át mindketten. Az elromlott kapcsolatból kikecmergő asszonyok is gyakorta érzik magukat becsapottnak, és élményeik függvényében olykor sommásan is ítélkezhetnek a férfiak fölött, de ha már ott vannak egy társkeresőn, annyi bizalom azért csak van bennük, hogy új esélyt adjanak annak, aki komolyan gondolja.

Az egyedülálló anyák szívesen veszik, ha végre nőként viselkedhetnek. A gyermektelen nők nem is sejtik, milyen érzés, mikor az ember leveti a mindennapos, gyakorlatias szempontok alapján kiválasztott anyauniformisát, és végre megint NŐKÉNT léphet színre. Lehet, hogy a szingli lányoknak már a könyökükön jön ki a randizás, de egy elvált anyának ilyesmiben nagyon rég volt része, és örülni fog neki. Akár egész egyszerű programoknak is. Szó sincs arról, hogy az ilyen nő igénytelenebb lenne, de nincsenek extrém elképzelései egy-egy randiról, már az is nagy örömet szerezhet neki, ha felnőtt társaságban van, főleg, ha az a felnőtt egy vonzó férfi, aki végre nem az anyát látja benne.

Ha egy férfi attól tartana, hogy a partnere folyton a nyakán akar lógni: nos, egy anyával ez tuti nem fog előfordulni. Mert nincs rá ideje. És mert ennél sokkal fontosabb dolgai is vannak. Egy ilyen nő sokkal könnyebben megadja a férfiak számára oly fontos függetlenséget, persze cserébe biztos, hogy nem ér rá akármikor: de ha ő nem ér rá, akkor az iránt is több megértést fog tanúsítani, hogy a férfinak van valami halaszthatatlan dolga.

Ha a férfinak is van saját gyereke, mindenképpen nagy előny, ha olyan partnert választ, aki tisztában van a szülői léttel, de ha még nincs gyereke, akkor is előnnyel járhat, hogy meg tudja figyelni, milyen anya az illető nő: mert ha komoly szándékai vannak vele, és majd gyereket akar, akkor egész pontosan el fogja tudni képzelni, milyen lesz a partnere a saját gyereke anyjaként. Nem utolsó szempont ilyenkor, hogy a férfi biztos lehet benne: az illető asszony termékeny és minden tekintetben alkalmas arra, hogy gondoskodjék a gyermekeiről.

Persze azok számára, akik egyáltalán nem terveznek gyereket, és akik nem is szeretik a kölyköket, az elvált anya nem igazán jó választás, de mindenkinek nem lehet megfelelni.

Ami a szexualitást illeti: az egyedülálló anya nagy valószínűséggel tapasztalt nő, és tudja, mit akar, ugyanakkor nem valószínű, hogy fűvel-fával kavart az utóbbi években. Tisztában van a saját testével és van rá esély, hogy nem fő mániája a diétázás, nem az a legnagyobb gondja, hogy hogy néz ki bikiniben, ideje nagy részét nem a szoláriumban vagy kozmetikusnál tölti. Ha némi kihagyás után szeretkezik újra, nagyon fogja értékelni a gyengédséget, de a szenvedélyességet is. Valószínűleg elég szókimondó lesz, és nem fél kimondani, mit szeret.

Az a férfi, aki érett asszonyra vágyik, semmiképp ne zárkózzon el az ilyen nőktől… Ha még a gyerekeivel is jól kijön, rögtön egy kész családot kap… Ami persze nem ugyanaz, mint mikor két, még gyermektelen ember kerül össze, de nem feltétlenül rosszabb vagy nehezebb, egyszerűen csak más.