Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Budapesti társkeresők 50 felett

Gyerekes budapesti társkereső nők 50 felett

Marcsi - társkereső Budapest - 57 éves nő
Marcsi, 57 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

Megtalálni azt az embert aki a rossz kedvemet képes elfeledtetni, aki a legrosszabb napomból kihozza a legjobbat, aki akkor is szeret, ha meg sem érdemlem, aki akkor is velem van amikor senki más, és akkor is átölel ha haragszik rám.
Judit - társkereső Budapest - 61 éves nő
Judit, 61 éves
Társkereső Budapest, V. ker.

Szép az élet egyedül is de párosan az igazi ! Várom azon szenvedélyes , jóképű . aktív , élet vidám férfiak jelentkezését akik ezzel egyetértenek és keresnek egy vidám , okos ,nagyon kedves dagikát ...
Ágnes - társkereső Budapest - 56 éves nő
Ágnes, 56 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.

Kit keresek ?.....téged a szememben , téged a szívemben , hogy mikor meglátlak lángra gyúljak , és örökre elvarázsolj .....
Anikó - társkereső Budapest - 67 éves nő
Anikó, 67 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

Pozitív gondolkodású,ápolt, tevékeny egyedülálló hölgy vagyok. Szeretném, ha szabadidőmet egy baráti kapcsolatban együtt tölthetném olyan férfivel akivel kölcsönös az értékrendünk, s a vonzalom.Személyes találkozás fontos. Nem vagyok előfizető, csak e-mail címre vagy telefonra tudok válaszolni! :-)

Gyerekes budapesti társkereső férfiak 50 felett

László - társkereső Budapest - 62 éves férfi
László, 62 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

All you need is love Aktív, sport- és természetbarát, önálló, stabil és tanult férfi vagyok. Szeretek olvasni, több nyelven beszélek, tájékozott értelmiségi vállalkozó vagyok. Nyíltnak, érdeklődőnek, majdnem vagánynak és férfiasnak tartom magam. Szeretek Társ lenni, adok a megjelenésemre. Szeretem, ha a nők is társak, egy közös cél elérésére szövetkezünk. Mégha ez bármely apróság is, ha ez közös örömet jelent. Lazán levezetek néhány száz kilométert, ha kedvünk támad kimozdulni. Vagy sokkal inkább maradjunk otthon, töltsünk le egy jó filmet, és bújjunk össze a TV előtt. Az egyszerű dolgokat szeretem: egy jó tea, séta a parton, egy jó beszélgetés, sport, játék a családdal. A szabadságomat a Balatonparton, az Adrián vagy a siterepen szeretem tölteni. Sokat mozogni, olvasni, beszélgetni, jókat aludni egy otthonos szobában. Ettél ötven fillérért fagyit? Hány évesen avattak fel úttörőnek? Ha te is a boldogságot keresed, jelentkezz!
László - társkereső Budapest - 54 éves férfi
László, 54 éves
Társkereső Budapest, I. ker.

Én az internetes párkeresésben amatőr vagyok. De azt szokták mondani, Noé bárkáját amatőrök építették, a Titanicot pedig profik. Pillanatnyilag producerként, és tanácsadóként dolgozom. De voltam már operatőr, haditudósító, rendeztem dokumentunfilmeket, és vezettem kampányokat. Szeretem a szakmám, sokat dolgozom. Hobbim a búvárkodás, a lovaglás, és a fotózás. Kizárólag komoly kapcsolat reményében regisztráltam. Azt gondolom, egy ilyen oldal eléggé személytelen, és nem alkalmas egy leendő partner alapos bemutatására. Ezért külön kérésre szívesen megadom saját weboldalam URL-jét.
Attila - társkereső Budapest - 66 éves férfi
Attila, 66 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

Személyes bemutatkozást!!..(feleslegesnek tartom,nem az számít mit írsz ide, milyen ember vagy valójában.Az esetek túlnyomó többségében,lelkemet öröm tölti el, hogy rövid levélváltásnál hamar kiderül,ki alkalmas itt ezen az oldalon komoly kapcsolat teremtésre.Aki szeretne velem kapcsolatot teremteni megtalálja ennek módját!!!!
Tamás - társkereső Budapest - 64 éves férfi
Tamás, 64 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

Szeretni, és szeretve lenni. Szeretném átélni ezt a csodálatos érzést,- állapotot ugyanúgy, mint annak idején..... régen.... huszonévesen. Tudni....hinni, hogy holnap is...holnapután is..és később is így lehet, mert mindketten így akarjuk. És ha kell, Te is tudd azt mondani hogy bocs, ne haragudj.

Özvegy budapesti társkereső nők 50 felett

Mária - társkereső Budapest - 71 éves nő
Mária, 71 éves
Társkereső Budapest, XIX. ker.

Szeretnék ismerkedi korban hozzám illő (75-80 éves) özvegy férfi sorstársammal, összeköltözés nélkül. Intelligens, sétálgatós, kirándulós utazgatós barátságra gondoltam. Olyan férfi ismeretségét keresem ( Budapest vagy Cegléd környékéről ) aki szeret utazni ,külföldi vagy belföldi utazás alkalmával szobafelárat spórolni. Rossz egyedül. Jó lenne néha átmenni valakihez, beszélgetni, nosztalgiázni csak úgy "öregesen"????! Persze összeköltözés nélkül, mindenki privátságát meghagyva.
Lidus - társkereső Budapest - 66 éves nő
Lidus, 66 éves
Társkereső Budapest, IX. ker.

Egy rák nő, a jegy összes tulajdonságával. Türelmes, romantikus, család az első, de ha bántanak csipek! Elsőre egy jó beszélgetés, aztán kitudja mi lesz.
Ági - társkereső Budapest - 50 éves nő
Ági, 50 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.

Vidám , mindíg derülátó és néha szeleburdi vagyok de ha a helyzet megköveteli tudok ám nagyon komoly is lenni :-) Ismerj meg és megtudod:-)
Eszter - társkereső Budapest - 61 éves nő
Eszter, 61 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.

Szeretnék ismerkedni, társam keresem. Szeretek kirándulni, beszélgetni stb...

Özvegy budapesti társkereső férfiak 50 felett

Károly - társkereső Budapest - 78 éves férfi
Károly, 78 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.

77 éves vagyok de nagyon fiatalos, szeretek úszni, sétálni, kirándulni. XVI. kerületben saját családi házban élek, jó anyagi körülmények között. Olyan élettársat keresek aki nyugdijas, korhatár nélküli, budapesti lakos, jól vezet gépkocsit és szivesen töltené nyugdijas éveit társaságomban, szimpátia esetén hozzám is költözne!
Rezső - társkereső Budapest - 69 éves férfi
Rezső, 69 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.

Ha valóban érdekel a személyem és megkeresel akkor mindent elmondok magamról.

Elvált budapesti társkereső nők 50 felett

Ancsa - társkereső Budapest - 58 éves nő
Ancsa, 58 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Én egy angyal vagyok,várom hogy az ördög elvigyen! Rendszerető,aktiv dolgozo,aki szeret sütni,főzni. Imadok kirandulni,olvasni,zenet hallgatni.
Anna - társkereső Budapest - 61 éves nő
Anna, 61 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

Sziasztok! Keresem kedves szerető társam, remélem végre rám talál! Rólam: egyedül élek Pesten, 2-szer váltam van 3 felnőtt fiam, és 2 unokám. 158 cm magas vagyok és 58 kg. Szeretek randizni,kirándulni,táncolni!
Magdi - társkereső Budapest - 50 éves nő
Magdi, 50 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.

Keresem korban hozzám illő páromat Aki szereti a duci formákat Nem riad vissza ha szeretik Ja persze ő is tudjon szeretni
Erika - társkereső Budapest - 56 éves nő
Erika, 56 éves
Társkereső Budapest, IX. ker.

160 cm, telt-gömbölyded idomaim vannak, dohányzom

Elvált budapesti társkereső férfiak 50 felett

Gyula - társkereső Budapest - 56 éves férfi
Gyula, 56 éves
Társkereső Budapest, VIII. ker.

Mindenképpen írok majd , de most semmi lényeges nem jut az eszembe
Ferenc - társkereső Budapest - 60 éves férfi
Ferenc, 60 éves
Társkereső Budapest, VI. ker.

NEHÉZ BÁRMIT IS IDE FIRKANTANI A SZEMÉLYES TALÁLKA SZERINTEM AZ MÉG FONTOSAB RÖVIDEN ENNYIT
Ernő - társkereső Budapest - 63 éves férfi
Ernő, 63 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

Vidám, optimista ember vagyok. Bármit írhatok a személyes benyomás eldönt mindent
János - társkereső Budapest - 76 éves férfi
János, 76 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.

keress a null hat harminc háromszáz egy huszonkettő hatvanhárom Nyilasjegyü határozott,gyakorlatias,művészeteket kedvelő vagyok

Diplomás budapesti társkereső nők 50 felett

Irén - társkereső Budapest - 72 éves nő
Irén, 72 éves
Társkereső Budapest, I. ker.
Főiskolai diplomás (élelmiszeripar)

megértő férfitársam keresem a hátralévő időnkre. akaratos,okos,vidám,figyelmes,szorgalmas,de a kornak talán megfelelő egészségi állapotban.
Lia - társkereső Budapest - 72 éves nő
Lia, 72 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
Egyetemi diplomás (Tanító)

Lia vagyok, nyugdíjas. Életvidám, kedves, házias nő. Szeretek színházba járni, úszni, wellnesselni, könyvet olvasni. Budapesten élek egyedül.
Ani - társkereső Budapest - 55 éves nő
Ani, 55 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.
Főiskolát végzett

Ismerj meg ! Sok firkálás helyett inkább találka!:)
Marianna - társkereső Budapest - 68 éves nő
Marianna, 68 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.
Főiskolát végzett

2 diplomás,angolul jól beszélő,nagyon szépnek mondott,elvált nő vagyok.

Diplomás budapesti társkereső férfiak 50 felett

Péter - társkereső Budapest - 58 éves férfi
Péter, 58 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
Főiskolát végzett

Most hirtelen semmi olyat nem tudok írni amit fontosnak vélek, de ha ismerkedünk és kérdezel, mindent megtudunk egymásról!
Péter - társkereső Budapest - 61 éves férfi
Péter, 61 éves
Társkereső Budapest, XV. ker.
Főiskolát végzett

Szia, Péter vagyok, most nem tudtam egyéni bemutatkozást írni. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj vagy jelölj kedvencnek és ismerjük meg egymást.
Péter - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Péter, 68 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
Egyetemet végzett

NEHÉZ EZT ÍGY MERT VAN AMI KIMARAD VAN AMI NEM ! NAGYON VÁLTOZATOS VOLT AZ ÉLETEM A VILÁG BEJÁRTAM ÉS EGYÉBB ÉRDEKES KUTATÁSI MUNKÁK : TIBETI ORVOSLÁS A SEJTKUTATÁS STB.
András - társkereső Budapest - 60 éves férfi
András, 60 éves
Társkereső Budapest, XIX. ker.
Főiskolát végzett

A régi énemből megmaradt a természet, a nap, a víz, az egészségtudatos mozgás, a hardrock szeretete. Csökkent a vagányság, a kivagyiság, a belemenőség, az erő, az „ide nekem az oroszlánt is!” mentalitás. Sokkal fontosabb lett viszont a csend, a nyugalom, a lelki béke, a biztonság, a bizalom, a megbízhatóság, az őszinteség, a meghittség, a gyengédség, a szeretet, a hit, és a spiritualitás. (Teljesen mimóza azért nem lettem.) Nagyon vágyom az őszinte, tiszta szeretetre! Világnézetem, és erkölcsi értékrendem is hagyományos alapokon nyugvó. Nem szeretem a kérkedő „másságot”. Hasonló értékrendű, ill. értékekre vágyó TÁRSAT keresek. Akivel csakúgy „semmittéve” összebújva is jó együtt lenni, de akivel aktív, akár az extremitásig fajuló dolgokba is bele lehet menni. Akinek jó megfogni a kezét. Akit jó átölelni. Akivel együtt rezgünk. S persze fontos a külső is: a kellemes, vonzó megjelenés, a kedves, mosolygós arc, a nőiesen inkább erős (de nem kövér!) alkat. Mivel aktívan nem keresgélek, ezért nincs előfizetésem, így viszont csak e-mail címre tudok válaszolni.

Legújabb budapesti női társkeresők 50 felett

Linda - társkereső Budapest - 64 éves nő
Linda, 64 éves
Társkereső Budapest, II. ker.
9 napja tag

Elsősorban kiránduláshoz, utazáshoz, programokhoz keresek társa(ka)t, baráto(ka)t. 64 éves budapesti nő vagyok.
Edit - társkereső Budapest - 61 éves nő
Edit, 61 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
17 napja tag

Elvált,kedves és toleráns,segitőkész,empatikus,zenét,természetet,utazást kedvelő pozitiv gondolkodásür nő vagyok,aki hosszabb távban gondolkodik egy kapcsolat kialakitásakor. Szeretem a természetet,nem kerülöm el az edzőtermeket,vidáman,odaadóan,partneremre mindig odafigyelő nőként élem az életemet.A többit személyesen megbeszéljük.
Eva - társkereső Budapest - 73 éves nő
Eva, 73 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.
28 napja tag

Helló,Szia! Szerintem mindig az a legjobb randi,ami véletlenül jön össze. Egyszerű színpátián alapuló kötetlen kapcsolatott keresek.
Ildikó - társkereső Budapest - 54 éves nő
Ildikó, 54 éves
Társkereső Budapest, XV. ker.
37 napja tag

A gyerekeim felnőttek már. Szabadidőmet a Balaton mellett töltöm.

Legújabb budapesti férfi társkeresők 50 felett

Ferenc - társkereső Budapest - 54 éves férfi
Ferenc, 54 éves
Társkereső Budapest, V. ker.
76 napja tag

Ferenc nek hívnak Bp lakom 54/174 100 barna hajú elvalt férfi vagyok! Szeretnék megismerkedni egy hozzám illő Bp hölggyel! Tartós kapcsolatot keresek!
Feri - társkereső Budapest - 66 éves férfi
Feri, 66 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.
88 napja tag

Nyugdíjas vállakozó vagyok, dolgozom elsősorban azért, hogy ne unatkozzak és ne törjem meg az életem során megszokott ritmust. Tavasztól őszig a hétvégeket a nyaralóban töltöm. Szeretek kerékpározni, sétálni, túrázni, utazni. Rendszeresen sportolok heti három alkalommal az uszodában kezdem a napot. Szeretetre, megértésre vágyom. Társat keresek és nem futó kalandot. Várom jelentkezésedet.
József - társkereső Budapest - 79 éves férfi
József, 79 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
109 napja tag

79 éves, 180 cm magas, normál testalkatú, káros szenvedélyektől mentes, nyugdíjas üzemmérnök vagyok. Másfél éve megözvegyültem és azóta Budapesten élek. Két felnőtt, teljesen független lányom van. Érdeklődöm a kultúra és művészetek iránt, szeretek olvasni, rejtvényt fejteni, utazni, legyen az belföldi vagy külföldi túra. Rendkívül nehezen viselem az egyedüllétet! Szeretném egy olyan hölgy társaságát megnyerni, aki hasonlóan független és életszemléletű! Nem szabadidő eltöltéséhez keresek partnert!!
Zoltán - társkereső Budapest - 52 éves férfi
Zoltán, 52 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
141 napja tag

Kedves, udvarias , szeretetre vágyó romantikus alkat vagyok, kedvelem az állatokat, és a természetet, a humor sem áll tőlem távol, szeretem a meghitt beszélgetéseket , sétát,

Keresztény budapesti társkereső nők 50 felett

Ildikó - társkereső Budapest - 57 éves nő
Ildikó, 57 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
hívő római katolikus (alkalmanként)

Igazi vizileny vagyok, házias, igényes, családcentrikus. De ide bár mit lehet írni,vagy elhiszik vagy nem. Ha meg ismersz megtudod.
Marcsi - társkereső Budapest - 65 éves nő
Marcsi, 65 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.
hívő római katolikus (nem gyakorlom)

Szeretnék szeretni, és szeretve lenni, alkalmazkodó tipus vagyok, társaságkedvelő, beszédes, jó humorú gondoskodó nő vagyok. Hiszem, hogy megtaláljuk egymást, lehet, hogy pont itt, és együtt kellemesen eltölthetjük a hátralévő életünket, boldogan, békességben. Szeretek táncolni, utazni, jókat főzni.
Erzsébet - társkereső Budapest - 64 éves nő
Erzsébet, 64 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
vallása: római katolikus (nem gyakorlom)

Figyelmes gondoskodó, molett nemdohányzó nő vagyok, régóta élek egyedül,vannak gyerekeim,külön élik az életüket, vidéki életre vágyom, egy barkácsolni,kertészkedni szerető társtól, örömmel venném már tudomásul,hogy rám találtál,hogy én vagyok az akit eddig kerestél, ha még horgászni is szeretsz, elvihetnél néha magaddal!
Adrienne - társkereső Budapest - 68 éves nő
Adrienne, 68 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
hite: római katolikus

Budapesten élek, nyugdíjas özvegy hölgy vagyok.Komoly megbízható társat keresek.A hátralévő éveimet szeretetben békességben szeretném leélni, kölcsönös megbecsülés jegyében

Keresztény budapesti társkereső férfiak 50 felett

Sándor - társkereső Budapest - 65 éves férfi
Sándor, 65 éves
Társkereső Budapest, XXIII. ker.
vallása: római katolikus (nem gyakorlom)

Őszinte,szókimondó,monogám,humoros és szeretetre éhes tulajdonságokkal rendelkezem. Természetesen hibáim is vannak,mint mindenkinek.Javasolnám a személyes ismerkedést a felesleges körök elkerülése végett. Hölgy ismeretségét keresem egy komoly kapcsolat reményében.
Józsi - társkereső Budapest - 52 éves férfi
Józsi, 52 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
hívő római katolikus

ismerkedni vagyok itt keresem oldalbordámat páromat
Zola - társkereső Budapest - 61 éves férfi
Zola, 61 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.
hívő római katolikus

Külföldön élek és dolgozom..!!! Újra otthon keresem a megfelelőt..!!! Ha megtaláljuk egymást..hazatérek..!!!
János - társkereső Budapest - 58 éves férfi
János, 58 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
hite: római katolikus (hiszem, de nem gyakorlom)

Szia! János vagyok Budapestről! Egyedül élek társat szerelmet keresek erre az életre! Kérlek írj nekem, cseréljünk képeket, ismerkedjünk! e-mail címem: *moderálva* Keresem a társam, szerelmem, párom, a mindenem, Örökre.! Kérlek Küldj képeket magadról gyönyörű vagy.! Nagyon tetszel nekem! Szeretnélek megismerni.!
Néhány társkereső bemutatkozása
 • Linda (64), Budapest
  Barátság
  Elsősorban kiránduláshoz, utazáshoz, programokhoz keresek társa(ka)t, baráto(ka)t. 64 éves budapesti nő vagyok.
 • Gyula (58), Budapest
  Még mindig az igazit keresem ....
  Azzal a szándékkal regisztráltam, hogy soha többé ne kelljen... Nem dohányzó, diplomás, budapesti 43-46 körüli, fiatalos hölgyet keresek. A személyes kapcsolatfelvétel híve vagyok ... rövid levélváltás után. Mindenkinek sikeres párkeresést/pártalálást kívánok! Ui: már nem hordok szakállt!
 • Károly (78), Budapest
  Kellemes-nyugodt nyugdijas évek
  77 éves vagyok de nagyon fiatalos, szeretek úszni, sétálni, kirándulni. XVI. kerületben saját családi házban élek, jó anyagi körülmények között. Olyan élettársat keresek aki nyugdijas, korhatár nélküli, budapesti lakos, jól vezet gépkocsit és szivesen töltené nyugdijas éveit társaságomban, szimpátia esetén hozzám is költözne!
 • Sándor (65), Budapest
  Reménykedem...
  Szeretni tudó és szerethető őszinte, tisztességes, egyenes ember vagyok a magam hibáival és gyarlóságaival. Kedves, intelligens 58-65 év közötti társat keresek. (Budapestit vagy Pest megyeit)
 • László (57), Budapest
  Ismerkedjünk!
  Ötvenhét éves, diplomás budapesti férfi vagyok. Plátói kapcsolatot keresek hasonló korú hölggyel.
Társkeresés Budapesten

Budapest

Budapest nemcsak az ország fővárosa, hanem legnagyobb és legnépesebb területe is egyben. A világon a negyedik legszebb városként tartják számon. Talán mondhatjuk, hogy az országban a budapesti társkeresők járnak a legjobban, hiszen a rengeteg ember közül biztosan ki tudnak választani legalább egy nekik megfelelőt. Budapest képviseli az ország kulturális, gazdasági, politikai, kereskedelmi, ipari és közlekedési központját. Története egészen a keltákig nyúlik vissza, a város eredetileg kelta település volt.

Látnivalók

Hősök tere

A XIV. kerületben található Budapest legtágasabb és legnagyobb hatású szabad tere, nevét az 1932-es évek óta őrzi. Ekkor még a teret nem szobrok, hanem virágágyások díszítették. Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, a név a Millenniumi emlékművet jelöli. Az Andrássy úttal együtt a Világörökség része. 1937-ben kövezték le az Eucharisztikus világkongresszus miatt. A második világháború alatt az emlékmű bombatalálatot kapott, II. Lipót és Mária Terézia szobra megrongálódott. A tér mindig bővelkedik látogatókban, Budapestre érkező társkeresőknek kihagyhatatlan látnivaló.

Budavári Palota

A volt királyi palota ma már Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja. Építése 1300-as évek közepétől egészen az 1400-as évek végéig tartott, ami azt jelenti, hogy még Mátyás király idején is bővítették és díszítették a magyar uralkodók lakhelyét. A palota épülete szecessziós elemekkel díszített. A Krisztinavárosi-szárnyban 1985-től található meg az Országos Széchenyi Könyvtár, valamint a palota belsejében bújik meg a Magyar Nemzeti Galéria is és a Budapesti Történeti Múzeum szintén. 1987 óta része a Budapest világörökségi helyszíneinek.

Halászbástya

A budai várnál található a Halászbástya, amely Budapest egyik legismertebb műemléke. Az elnevezést valószínűleg a halászok céhe által őrzött szakaszról kapta, azonban valószínűbb, hogy inkább az alatta elterülő városrészről, a Halászvárosról kaphatta. A halászok árujukat a Mátyás-templom melletti halpiacra vitték, de a halászok céhe, nemcsak a halak árusításával foglalkozott, szükség esetén tagjai vitézként védték a bástyát az ellenség elől.

Országház

Az Országház, más néven Parlament Budapest legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlések székhelye. A Duna partján fekvő épület Dunára néző oldalának felújítása 21 évi munka után 2009 szeptemberében ért véget. Az Országház építésének egyik fő feltétele volt, hogy kizárólag hazai építőanyagokat használjanak fel. Az európai kontinensen belül is egy kiemelkedő alkotás mind külső, mind belső hatásaiban. Az Országház éppen úgy hazánk fővárosát büszkén bemutató épületté vált, mint Sir Charles Barry londoni parlamentje a brit fővárosnak.

Margit-sziget

A Margit-sziget Budapest területén a Duna egyik szigete. Az egész sziget tulajdonképpen egy hatalmas park, ahova semmiféle gépjárműnek nincs bejárási engedélye. Voltaképpen a fővárosiak óriás parkja 2,8 km hosszúságával. Körbe végig futópálya van a sport szerelmeseinek, és ha az idő engedi el is lepik a sportolni vágyók és a pihenni kívánók egyaránt. A gyorsabb körbejárás érdekében bringóhintó néven bérelhetünk golf kocsihoz hasonló pedál vagy lábhajtású eszközöket. Családosoknak, társkeresőknek, baráti társaságoknak vagy akár társkeresőknek gyermekkel, tökéletes hely egy kis kimozdulásra, feltöltődésre. A 13. században Nyulak szigete, Urak szigete, Budai-sziget vagy Boldogasszony szigete neveken volt ismert. Ezt az elnevezést Árpád-házi Szent-Margitról, IV. Béla lányáról kapta.

Programok

Magyar Állami Operaház

Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező operákra és balettekre szakosodott színháza. Az építése 1875-ben kezdődött és kilenc évig tartott. Akkor még Magyar Királyi Operaház néven indult, ünnepélyes megnyitására pedig 1884. szeptember 27-én került sor Ferenc József császár részvételével. A díszelőadáson az érdeklődők a Bánk bán első felvonását, Hunyadi László nyitányát és Lohengrin első felvonását adták elő Erkel Ferenc vezényletével. Az első világháború következtében az óriási veszteségek miatt, az Operaház egy évre be is zárt, a két világháború között viszont ismét virágzásnak indult. A második világháborúban is szerzett kisebb sérüléseket, de viszonylag hamar sikerült megnyitni kapuit, méghozzá 1945 márciusában. Az újságok és az emberik is csak a dal és zene díszes csarnokaként említik.

Széchenyi Gyógyfürdő

Nemcsak Budapest, hanem Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amire méltán büszkék lehetünk. A termálvízzel ellátott fürdőt, mely a Városligetben található 1913.június 16-án nyitotta meg kapuit. Az 50 feletti társkeresők számára a lehető legjobb dolog, ami történhetett, hiszen ismerkedni is tudnak és regenerálódni is egyben, hiszen a fürdőben különböző gyógykezelések vehetők igénybe, és nappali kórház is működik. Maga a komplexum egyébként 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezett, de a folyamatos fejlesztéseknek hála ma már 21 medence közül választhatnak a vendégek. Ha gyermekkel jönnénk az sem probléma, hiszen az élménymedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik. A gyógyvíz ellátást a Szent István kút biztosítja.

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.