Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Debreceni társkeresők 50 felett

Legújabb debreceni női társkeresők 50 felett

Kata - társkereső Debrecen - 63 éves nő
Kata, 63 éves
Társkereső Debrecen
32 napja tag

Szeretek szeretni, simogatni, összebújni, gondoskodni, védelmezni.... és mindez nekem is kellene... Hiányzik az érintés az összetartozás érzése...
Erzsi - társkereső Debrecen - 62 éves nő
Erzsi, 62 éves
Társkereső Debrecen
1435 napja tag

Mások szerint egyedi és különleges... Tudok a saját marhaságomon kacagni, néha érzékeny, sebezhető! Romantikus, egy nagy álmodozó, még hiszek a csodákban! Én magam adom, nem játszok szerepet!
Andrea - társkereső Debrecen - 56 éves nő
Andrea, 56 éves
Társkereső Debrecen
1482 napja tag

Lélekpárok létezése nem vitatott dolog. Rajtunk múlik, hogy észre vesszük, vagy elmegyünk mellette.
judit - társkereső Debrecen - 72 éves nő
judit, 72 éves
Társkereső Debrecen
1651 napja tag

Unatkozni nem szoktam, de unom, hogy úgy telnek el a napok, hogy nincs kihez szólni. Szeretek sütni főzni, de jó lenne valakivel megosztani. szeretek kirándulni, de az is unalmas egyedül.

Legújabb debreceni férfi társkeresők 50 felett

László - társkereső Debrecen - 65 éves férfi
László, 65 éves
Társkereső Debrecen
125 napja tag

Keresem a szerelmemet ! Friss ,de aktív nyugdíjasként keresem azt a hozzám illő hölgyet,akivel szeretetben,békességben ,boldogan leélhetnénk hátra lévő éveinket.
Dezső - társkereső Debrecen - 81 éves férfi
Dezső, 81 éves
Társkereső Debrecen
259 napja tag

Jó humorú, udvarias férfi vagyok.Rendezett körülmények között élek. Nem szeretem a magányt. Szeretek jókat beszélgetni, enni. Szeretem a sétákat, kirándulást amennyi a koromhoz és egészségemhez képest még megengedett.
Társkeresés Debrecenben

Debrecen

Debrecen a Tiszántúl legnagyobb és legnépesebb városa. A megye lakosságának mintegy 38,2%-a él a településen. A debreceni társkeresőknek nincs nehéz dolguk, hiszen a környékről mindenki a központban szokta tölteni a szabadidejét, így van lehetőségük válogatni bőven.

Látnivalók

A Nagytemplom

Debrecen jelképe, Móricz Zsigmond szavaival élve: „… két tömör tornyával mint hortobágyi bika, szembenéz az idővel”. Az épületet a város Péchy Mihály terveinek köszönheti, melyet 1805-től 1823-ig építették, de istentisztelet 1819-től tartottak. A II. világháborúban bomba áldozata lett, ennek következtében pedig a teljes létesítmény 2/3-a leégett. A többször felújításra került épületbe 1980-ban orgonát is szereltek be. Az épület otthont ad számos hangversenynek, nemzetközi egyházi rendezvénynek, és az egyházkerület ünnepélyes eseményeinek. Az ima terem feletti galériában kiállításokat is szoktak rendezni.

Romkert kávézó és kiállítóterem

Az egészen Árpád-korig visszanyúló (XI.-XIII.sz) történelmi helyszín, napjainkban Debrecen legújabb kulturális tere. Itt fiataloktól egészen az idősebb társkeresőkig, mindenki belefuthat a maga korosztályába, hiszen a társadalmi életben egyfajta csomópont a tér, újra parkosítása után pedig főleg a város dísze lett. A kávézó kiállítótermében építéstörténeti, illetve időszaki kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Debreceni Egyetem Botanikus kertje

Debrecenben a természettudománynak és a botanikának nagy múltú hagyománya van, így az oktatásba is beillesztik már. Debrecenben írta Méliusz Juhász Péter az első magyar botanikával foglalkozó könyvét. 1928-ban alapítódott meg az új füvészkert, 1935-ben pedig az új sziklakert, majd vízvezeték hálózat, melynek köszönhetően nagyon gyorsan nő a bemutatható növényfajok száma. A Debreceni Egyetem Botanikus kertjének eloszlása a következő: a kertkapun belépve található az arborétum, a kert végében pedig az üvegházi gyűjtemény, ami nagyjából 8000 növényt mutat be. A botanikus kertben többnyire 50 feletti társkeresők szoktak betérni egy sétára, és megpihennek a több száz éves kocsonyás tölgy tövében, mely a régi Nagyerdő emlékét őrzi.

Bihari sík

Érintetlen táj vesz körül minket. Az út mentén kecskék, a hodályban keverék malacok heverésznek, távolabb lovat láthatunk, de a kócsagok, gémek is szép számmal megfordulnak a nád mentén. Mintha emberi láb nem taposta volna a területet és pont ez benne a szép! A terület Tőgye János természetvédelmi őrrel felkereshető.

Programok

Debrecenben volt az első magyar vidéki állatkert, amely az elmúlt évtizedek alatt jócskán kinőtte magát, a város és az erdő életébe pedig szervesen beépült. Az alapítás kori kicsiny terület 17 hektárosra gyarapodott, élővilágilag pedig öt kontinens 165 fajának 1500 példányát tekinthetik meg az ide ellátogatók. Ha a társkeresés gyerekkel zajlik, mindenképp érdemes ellátogatni, hiszen a gyerekeket maximálisan leköti az állatokkal való foglalkozás, illetve a különböző fajok megismerése. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően elkészültek a papagájok, oroszlánok, tigrisek, díszrécék, tevék, futómadarak új kifutói. Az állatkert tárt karokkal várja a kicsiket és nagyokat.

Vidámpark

Az ország egyetlen vidámparkját 1961-ben csatolták az állatkerthez. A két terület közötti átjárhatóság kicsiknek és nagyoknak, társkeresőknek és családoknak egyaránt sok lehetőséget kínál program szempontjából. A vidámparki játékok között megbújó állatkifutók különleges hangulatot adnak, egész napos programnak is tökéletesen megfelelő.

Aquaticum élményfürdő

A debreceni Aquaticum névre hallgató élmény-, termál- és gyógyászati fürdő a Nagyerdő szívében található. Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található, dús trópusi növényzettel felszerelve, amely azonnal nyárt csal mindenki szívébe. A vízi komplexumot szintén fiataloktól az idősebb társkeresőkig, mindenkinek csak ajánlani lehet. A legkisebbekre is gondoltak klórmentes bébimedencével, a nagyobbaknak pedig gyerekmedencével kedveskednek, illetve kül- és beltéri gyermekjátszót is igénybe vehetünk. Az élményfürdőben továbbá hullám- és élménymedence, csúszdák, mászó fal, vízicsopper, waterball, jakuzzik, barlangfürdők, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok, illetve Mediterrán Étterem és Thai Masszázscentrum várja a párokat, családokat. A fürdő gyógyászati részlegét inkább idősebb párok vagy 50 feletti társkeresők tudják a legjobban kihasználni a hely lehetőségeit. Az itt dolgozó szakorvosok közel 40 féle gyógyvízre alapozott kezeléssel segítik elő a vendégek gyógyulását, egyénre szabott kúraprogram segítségével.

Debrecen
Debrecen

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.