Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Pécsi társkeresők 50 felett

Legújabb pécsi női társkeresők 50 felett

Margit - társkereső Pécs - 76 éves nő
Margit, 76 éves
Társkereső Pécs
1653 napja tag

Szeretek kirándulni, külföldre utazni, TV-t nézni, olvasni, rejtvényt fejteni stb. Ha úgy gondolod írj, és ismerj meg! :)
Éva - társkereső Lánycsók - 71 éves nő
Éva, 71 éves
Társkereső Lánycsók
71 napja tag

Lehet, hogy pont téged kereslek. Őszinte, toleráns, nyitott vagyok mindenre. Szeretem a rendet magam körül, és ha magam is rendben vagyok. Hasonló képen gondolkodó párom várom , hogy szeretetben töltsük el a maradék időnket.
Erzsébet - társkereső Siklós - 66 éves nő
Erzsébet, 66 éves
Társkereső Siklós
1567 napja tag

Szeretetet adni és kapni tudó,pozitiív gondolkodásu,alapjába véve vidám természetü vagyok,magamra és környezetemre igényes,és ezt a társamtól is elvárom,legyen becsületes toleráns a másikkal szembe,nem szeretném ha megakarna változtatni,én sem teszem
Teréz - társkereső Ivánbattyán - 74 éves nő
Teréz, 74 éves
Társkereső Ivánbattyán
1651 napja tag

Széles érdeklődésű, érettségizett,nyugdíjas, molett, özvegy nő vagyok. Egy kis faluban egyedül élek a saját házamban. Gyakorlatilag, egyedül is megvagyok, de hiányzik a szeretet és az intim kapcsolat. Szeretnék egy barátot, egy kedves, udvarias, jólelkű, normális anyagi helyzetben lévő férfi személyében.

Legújabb pécsi férfi társkeresők 50 felett

Tamás - társkereső Pécs - 52 éves férfi
Tamás, 52 éves
Társkereső Pécs
172 napja tag

nem szeretnék ide írni persze még 27 karakter kötelezőő! Nem baj imádom ezt!
Géza - társkereső Pécs - 72 éves férfi
Géza, 72 éves
Társkereső Pécs
505 napja tag

Géza vagyok, 71 éves őszhajú, egészséges, aktív özvegy.
László - társkereső Pécs - 56 éves férfi
László, 56 éves
Társkereső Pécs
1425 napja tag

Szia, László vagyok, most nem tudtam többet írni. Ha érdekellek, írj vagy jelölj kedvencnek és ismerkedjünk.
Ottó - társkereső Pécs - 56 éves férfi
Ottó, 56 éves
Társkereső Pécs
1518 napja tag

sziasztok Ottó vagyok 52 éves tiz éve váltam el, két gyermekem van nem velem élnek. Egy kft-nél alkalmazottként dolgozom.
Társkeresés Pécsett

Pécs

Pécs Magyarország ötödik legnagyobb települése. Északról a Mecsek, délről sík vidék határolja. Pécs lakosságára mindig is a kulturális és nemzetiségi sokszínűség volt jellemző, ugyanis különböző kulturális rétegek rakódtak egymásra, s nemzetiségek hagyományai, értékei ötvöződtek két évezredes története során, így a társkeresés Pécset nem olyan nehéz feladat, biztosan találunk valakit, akivel megegyezik az érdeklődésünk

Látnivalók

Bazilika és környéke

A templomot 1891-ben szentelték fel, az ország püspökei és I. Ferenc József apostoli király jelenlétében, fényűző ünnepség keretében. A budapesti újságok ezt írták a templomról: „Aki mennyországot akar látni, az jöjjön Pécsre!” Mai formája a 19.századi átépítés során jött létre, de még így is megőrizte a középkori katedrális varázsát. A Bazilika mellett található a Jézus Szíve és a Corpus Christi kápolna, melyet Lotz Károly falfestményei díszítik, a Mária kápolnában pedig Székely Bertalan világhírű faliképei láthatók. Az ezeréves múlttal rendelkező épület délkeleti tornyából lenyűgöző kilátás nyílik a városra, a pécsi társkeresőknek az egyik kedvenc helye a romantikázásra.

A volt Littke Pezsgőgyár

A híres pécsi pezsgő gyártása a lengyel származású szabó és vásározó kereskedő család sarja, Littke Lőrinc nevéhez fűződik. A legenda szerint Lőrinc csecsemőkori betegségét meleg borban fürösztéssel gyógyították, míg helyre nem állt az állapota. A pezsgőkészítés tanulmányozását az 1830-as években kezdte, és annyira magával ragadta a bor illetve a pezsgő világa, hogy megvásárolta a sétatér dél-nyugati részén álló telket, s felépítette rajta a reneszánsz palotára emlékeztető pezsgőgyárat. Az 1870-es évekre az ország elismert pezsgőgyárosává vált. Az 50 feletti társkeresőink kedvenc program lehetősége, hiszen kedvükre pezsgőzhetnek és ismerkedhetnek meg a készítés folyamatával.

Középkori Egyetem

V. Orbán pápa rendelkezésére 1367. szeptember elsején Viterbóban állították ki Magyarország első egyetemének alapítólevelét. A pápai bulla úgy állította, hogy a tudomány művelésére Pécs város különösen alkalmas. Ebben szerepet játszhatott a káptalani iskola vagy akár a négy koldulórendi monostor. A professzori kar tagjai között volt Galvano di Bologna, aki a jogi képzéséről volt híres, Bolognából érkezett. Az épület 1664-ben egy hatalmas robbanás következtében omlott be, amikor Zrínyi Miklós megkísérelte visszaszerezni a várat a törököktől.

UNESCO Világörökség – Cella Septichora Látogatóközpont

A késő római temetőkben általában nem volt elég kőből épített temetkezőhely. Sopianae ókeresztény temetőjének egyik sajátossága, hogy itt nagyszámban koncentrálódott sírhelyek találhatók.Ezek kisebb családi sírkamrákat és nagyobb közösségi sírboltokat foglaltak magukba. Az UNESCO által 2000-ben a világ kulturális öröksége részének nyilvánította a helyet. A látogatóközpontban több kamrát tekinthetünk meg, köztük a Hétharéjos, a Péter-Pál, illetve a Korsós sírkamrákat.

Feszület

A Havi-hegyen álló keresztet 1745-ben emelték. A legenda szerint egy kispap emlékét őrzi, aki szerelmi bánatából nem tudott kigyógyulni, ezért inkább a mélységbe vetette magát és szörnyet halt. A legendának se alapja nincs, se fennmaradó bizonyítéka. A most látható feszület Rétfalvi Sándor alkotása, s 1969-ben készült vasbetonból a T-alakú kereszt, melyen egy szenvedéstől elgyötört test látható.

Programok

1861 Kesztyűmanufaktúra

A világhírű kesztyűgyártás Pécs városában már több mint 150 éves múlttal rendelkezik. Egyedisége és a műremekek alapköve abban rejlik, hogy az évtizedek során megőrizte filozófiáját és klasszikus eljárását, nem változtatott a jól bevált alapokon, viszont a mai napig követi a divat diktálta trendeket. Lehetősége van ellátogatni az 1861 Kesztyűmanufaktúra látványműhelyébe, hogy megismerkedhessen a hagyományos kesztyűkészítés lépéseivel, illetve megtekintheti a kesztyűtörténeti kiállításukat. Tanúja lehet az emberi kéz alkotta tökéletes bőrkesztyű megszületésének. A gyár egyébként olyan sztároknak készített bőrkesztyűt, mint Michael Jackson vagy Lady Gaga. A mottójuk: Tökéletes kesztyűt csak emberi kéz alkothat.

Zsolnay aranykora

Gugyi László 600 darabos egyedülálló Zsolnay gyűjteménye a historizmus és szecesszió korának kerámiából mutat be páratlan gyűjteményt. Zyolnay fiatalon emigrált az Egyesült Államokba, és ott kezdte el építeni karrierjét, illetve hódolni szenvedélyének, a Zsolnay Gyár aranykorából származó díszkerámiák gyűjtésének. Gugyi László több mint 600 darabos kollekciójának felét ajándékként Pécsvárosának adományozta.

Pécs
Pécs

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.