Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Salgótarjáni társkeresők 50 felett

Társkeresés Salgótarjánban

Salgótarján

Salgótarján megyei jogú város, Szekszárd után a második legkisebb megyeszékhely. Igazán kiváltságos fekvésű város, főleg kirándulásokhoz, túrázáshoz, kerékpározáshoz és tereplovagláshoz kínál kiváló lehetőségeket. A salgótarjáni társkeresőknek nincs a legkönnyebb dolguk, hiszen inkább kirándulóhelyek vannak a környéken, mint ismerkedésre alkalmas találkozópontok, illetve a másik indok lehet a kis létszám, de aki keres az talál!

Látnivalók

Bányamúzeum

Az országban az első olyan bányamúzeum, amely ténylegesen a föld alatt kerül bemutatásra, s egykor működő bányarendszerben kapott helyet. Európában a második, hazánkban az első ilyen szisztéma szerint működő múzeuma. Inkább azok a társkeresők szokták élvezni, akik gyerekkel jönnek a városba, hiszen számukra hatalmas élmény.

Boszorkánykő

A különös formájú Sziklához Salgótól pár száz méterre geológia tanösvény vezet fel. Ez a geológia tanösvény egy kisebb hasadékvulkán változatos kőzeteit mutatja be, mint például láthatunk üledékzárványokat, hajlott lávalemezeket, kukoricacsövesedő bazaltoszlopokat. A sziklagerinc keleti fala elérheti a 15-20 méter magasságot is. Kirándulásra tökéletesen alkalmas, de nem amolyan romantikus piknikezős, inkább érdekességként lehetne bemutatni.

Cipőmúzeum

A kiállított lábbelikben elfér 61 világrekord, 25 világbajnoki cím és 8 olimpiai bajnokság győzelem is. Somoskőben több éve megrendezésre szokott kerülni egy Ugrógála nevű esemény, ahol a sportcipők tulajdonosai mind részt vesznek. Sportimádó társkeresőknek kihagyhatatlan mind a program, mind a múzeum látogatás.

Salgó vára

Salgó vára, maga Salgótarján névadója is. A vár 625 méter magasan helyezkedik el, a legmagasabban fekvő nevezetesség a környéken. A táj és a várrom környezetvédelmi terület. Az 1241-1242-es tatárjárási utáni időszakban húzták fel. A kirándulóhelyet az 1980-as évek óta régészeti feltárások kiegészítésével nézhetjük vagy hallgathatjuk végig. A várromról csodálatos körpanoráma nyílik a környékre, a város legromantikusabb helyszíne, ha szerelmünkkel egy kicsit el szeretnénk bújni a mindennapi nyüzsgés elől. Feltűnik továbbá a Bükk, a Mátra, a Cserhát és a Börzsöny vonulata. Az idősebb társkeresőink sosem szokták kihagyni, ha Salgótarjánra érkeznek a körpanoráma által nyújtott csodás látványt.

Programok

Zenthe Ferenc Színház

Immár 125 éve, hogy a színház első alapköveit lerakták az acélgyári olvasóegylet tagjai. A Zenthe Ferenc Színház az évtizedek óta befogadó színházként működő József Attila Művelődési és Konferencia Központban működik, illetve biztosít minden szükséges eszközt, melyet a színház igényel. A salgótarjáni 50 feletti társkeresők előszeretettel mennek el minden darabra, ha lehetőségük van rá, ugyanis túl sok szórakozási lehetőség nincs a városban, inkább kirándulóhelyekben bővelkednek.

Kercseg-lapos

A Ceberna-patak völgyében fekszik, néhány kilométerre Salgótarjántól. Az egyik legközkedveltebb kirándulóhely, évszázados, szép formájú gyertyánokkal, tölgyekkel, juharokkal, és jó vizű forrással. Közkedveltségének egyik oka, hogy bármivel könnyen tudjuk megközelíteni, legyen szó autóról, vagy akár még lóról is, de gyalogosan is ha úgy tartja kedvünk. Ha követjük a turistajelzést egy másfél kilométeres túra keretében juthatunk el Kercseg-laposra.

Salgótarján
Salgótarján

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.